Lavazza Tierra Brazil extra intense zrnková káva - 1 kg

17,35 € 14,46 € bez DPH
Skladom (1 ks)
Môžeme doručiť do:
20.5.2022

nadmieru intenzívna, obohatené o arómu tmavého kakaa spojeného s karamelom

  • intenzívna zmes, ktorá je výsledkom pridania vysoko cenené odrody Robusta "Conillon"
  • jemné praženie starým „bubnovým“ spôsobom zachováva arómu a zaručuje pretrvávajúcu chuť
  • 70% Arabica / 30% Robusta 

taliansko-mapa Lavazza logo

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Lavazza Tierra Brazil extra intense zrnková káva - 1 kg

Káva Lavazza Tierra Brazília Je vytvorená špeciálne pre skutočných znalcov obľúbeného nápoja po celom svete. Jedná sa o prírodný, vysoko kvalitné zrno arabiky a malý zlomok pražené robusty. Zrná pre produkciu Lavazza Tierra sa pestujú na plantážach na brazílskej vysočine. Zmes je doplnená surovinami z Guatemaly a Peru. Pri pestovaní kávy sa používajú iba metódy ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňajú prísne environmentálne normy. Vďaka tomu si užijete šálku dobrej kávy s nádychom kakaa a jemného karamelu.

Nadmieru intenzívny zmes, ktorá je výsledkom pridania vysoko cenené odrody Robusta "Conillon", obohatené o arómu tmavého kakaa, ktoré je spojené s karamelom. Jemné praženie starým "bubnovým" spôsobom zachováva arómu a zaručuje pretrvávajúcu chuť. Conillon sa vyrába na svahu južne od Espirito Santo, v nadmorskej výške 200 - 600 metrov, s charakteristickým teplým a vlhkým podnebím. Bobule sa suší nepriamym zahrievaním. Tierra Brazil Red je káva z 50% certifikovaných fariem Rainforest Alliance.

  • Zloženie: Arabica a Robusta
  • Pôvod: Brazília 
  • Spracovanie: Gattinara  
  • Aromatické poznámky: Tmavé kakao, Opekané cereálie, Buttersotch
  • Chuť : Kakao a náznaky orechov a sušeného ovocia 
  • Praženie: veľmi intenzívne

 

Príprava 

Odporúčame vám pripraviť túto zmes pomocou kávovaru espresso - profesionálneho kávovaru, ktorý vďaka špeciálnemu procesu extrakcie dodáva espressu jedinečnú chuť a rozvinie jeho plnú arómu.

Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.

O výrobcovi

Luigi Lavazza bol podnikateľom so srdcom a dušou, ktorý sa vyznačoval silným invenčným duchom a vášňou pre svoju prácu. Objavil rôzny pôvod a vlastnosti kávovníka, študoval umenie miešania a vytvoril kávové zmesi, ktoré zodpovedali vkusu zákazníkov.V čase veľkých zmien ho cesta do Brazílie oboznámila s plným potenciálom nápoja v celom rozsahu. Kávy Lavazza, ktoré dnes pijeme, sú výsledkom jeho nápadu kombinovať kávy z rôznych častí sveta.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie