Lavazza Tierra Brazil extra intense zrnková káva - 1 kg

Kód: 16293
17,35 € 14,46 € bez DPH
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

nadmieru intenzívna, obohatené o arómu tmavého kakaa spojeného s karamelom

  • intenzívna zmes, ktorá je výsledkom pridania vysoko cenené odrody Robusta "Conillon"
  • jemné praženie starým „bubnovým“ spôsobom zachováva arómu a zaručuje pretrvávajúcu chuť
  • 70% Arabica / 30% Robusta 

taliansko-mapa Lavazza logo

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Lavazza Tierra Brazil extra intense zrnková káva - 1 kg

Káva Lavazza Tierra Brazília Je vytvorená špeciálne pre skutočných znalcov obľúbeného nápoja po celom svete. Jedná sa o prírodný, vysoko kvalitné zrno arabiky a malý zlomok pražené robusty. Zrná pre produkciu Lavazza Tierra sa pestujú na plantážach na brazílskej vysočine. Zmes je doplnená surovinami z Guatemaly a Peru. Pri pestovaní kávy sa používajú iba metódy ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňajú prísne environmentálne normy. Vďaka tomu si užijete šálku dobrej kávy s nádychom kakaa a jemného karamelu.

Nadmieru intenzívny zmes, ktorá je výsledkom pridania vysoko cenené odrody Robusta "Conillon", obohatené o arómu tmavého kakaa, ktoré je spojené s karamelom. Jemné praženie starým "bubnovým" spôsobom zachováva arómu a zaručuje pretrvávajúcu chuť. Conillon sa vyrába na svahu južne od Espirito Santo, v nadmorskej výške 200 - 600 metrov, s charakteristickým teplým a vlhkým podnebím. Bobule sa suší nepriamym zahrievaním. Tierra Brazil Red je káva z 50% certifikovaných fariem Rainforest Alliance.

  • Zloženie: Arabica a Robusta
  • Pôvod: Brazília 
  • Spracovanie: Gattinara  
  • Aromatické poznámky: Tmavé kakao, Opekané cereálie, Buttersotch
  • Chuť : Kakao a náznaky orechov a sušeného ovocia 
  • Praženie: veľmi intenzívne

 

Príprava 

Odporúčame vám pripraviť túto zmes pomocou kávovaru espresso - profesionálneho kávovaru, ktorý vďaka špeciálnemu procesu extrakcie dodáva espressu jedinečnú chuť a rozvinie jeho plnú arómu.

Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.

O výrobcovi

Luigi Lavazza bol podnikateľom so srdcom a dušou, ktorý sa vyznačoval silným invenčným duchom a vášňou pre svoju prácu. Objavil rôzny pôvod a vlastnosti kávovníka, študoval umenie miešania a vytvoril kávové zmesi, ktoré zodpovedali vkusu zákazníkov.V čase veľkých zmien ho cesta do Brazílie oboznámila s plným potenciálom nápoja v celom rozsahu. Kávy Lavazza, ktoré dnes pijeme, sú výsledkom jeho nápadu kombinovať kávy z rôznych častí sveta.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: