Expirácia 08/2023 Dallmayr classic zrnková káva - 500 g

Kód: 11226
6,90 € –15 %
dallmayr classic zrnkova kava 500 g
6,90 € –15 % 5,80 € 4,83 € bez DPH 1,16 € / 100 g
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
  • z vybraných druhov odrody kávy pestovaných vo vysokohorských oblastiach
  • balené v chránenej atmosfére
  • nižší obsah kofeínu
  • expirácia 08/2023
  • ZÁRUKA : 08/2023

nemecko-mapa dallmayr logo

Detailné informácie

Podrobný popis

Dallmayr classic zrnková káva - 500 g

Káva Dallmayr classic je perfektná vstupná káva pre gurmánov, ktorý chcú spoznať nezameniteľnú a skvelú chuť kávy značky Dallmayr. 

Vďaka šetrnému spôsobu prípravy sa z kávy rozpustia aromatické a iné obsiahnuté látky optimálnou cestou. Odborníci na výživu dokázali, že prekvapkávaná káva je najlepšie stráviteľná. Snáď všetky kávovary, ktoré sú dnes na trhu dostupné, sú vhodné na prípravu aromaticky výdatného šálky prekvapkávanej kávy.

Chuťový profil :

Typ 100 % arabika
Praženie coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2
Kyslosť coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2 coffee-bean 2
Intenzita chuti coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2

 

Príprava

Dallmayr je vhodné na klasický spôsob prípravy filtrovanej kávy, či už v kávovare, alebo pomocou ručného filtrovania.

Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.

Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.

Mnoho odborníkov odporúča pretláčaciu kanvicu French Press ako najlepší, rýdzi spôsob prípravy kávy. Výsledkom ručnej práce je intenzívna aróma. Najskôr nahrubo zomeľte zrnkovú kávu Dallmayr Prodomo. Potom nasypte do kanvice kávu – na každú šálku 1 kopcovú lyžicu zomletej kávy. Následne ju zalejte horúcou, no nie vriacou vodou. Potom ju dôkladne premiešajte lyžicou, aby sa mohla káva naplno rozvinúť. Po štyroch minútach pomaly a rovnomerne zatlačte páku s kovovým sitkom, integrovanú v kanvici, smerom nadol. Pritom sa oddelí kávová hmota od tekutiny. Kávu môžete potom priamo nalievať. 

Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.

French press návod

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
/*Cena po rpihlásaní- script(t)*/ // Základne dizajnové prvky var registrationDiscountAddonPercent = 2; var registrationDiscountAddon = true; var registrationDiscountAddonBtn = true; var registrationDiscountAddonOnlyDetail = false; var registrationDiscountAddonBtnExternal = false; // Text doplnku - jeden jazyk var registrationDiscountAddonTitle = "Cena po prihlásení"; var registrationDiscountAddonTextBtn = "Prihlásiť sa"; // Text doplnku - viac jazykov // Štýl zobrazenia var registrationDiscountAddonRadius = false; var registrationDiscountAddonLines = true; var registrationDiscountAddonBorder = false; var registrationDiscountAddonBG = false;