Dallmayr caffé crema perfetto zrnková káva - 1 kg

Kód: 10804
12,59 € 10,49 € bez DPH 2,52 € / 100 g
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

kvalitná zrnková káva (Arabika & Robusta)

  • jemne vyvážená zmes Arabiky a silnej Robusty
  • jedinečné zloženie prírodných aróm s vyváženou chuťou
  • balené v chránenej atmosfére
  • výborná na prípravu espressa, cappuccina, latte macchiato
  • ideálna pre všetky plno automatické kávovary
  • https://www.dallmayr.com/de/

nemecko-mapa dallmayr logo

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Dallmayr d'oro espresso - 1 kg

Dallmayr Caffe Crema Perfetto je najnovšia ponuka spoločnosti Dallmayr. Dokonalá pena, jedinečné zloženie prírodných aróm a vyvážená chuť charakterizujú túto dokonalú zmes vynikajúcich fazúľ Arabica a Robusta. Zaručuje výnimočný pôžitok z kávy tým, ktorí uprednostňujú kávu s hlbokou, jemnou chuťou a arómou. Káva so stredným obsahom kofeínu.

Zážitok pre Vaše zmysly - pri mletí sa miestnosť naplní neodolateľnou vôňou čerstvo mletej kávy. Balenie sa ihneď po upražení kávy nepriedušne uzavrie, aby aróma zostalo zachované.

Chuťový profil :

Typ 80% arabika, 20% Robusta
Praženie coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2
Kyslosť coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2 coffee-bean 2
Intenzita chuti coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2

 

Príprava

Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.

Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.

Pri príprave kávy v plne alebo čiastočne automatických kávovaroch musí za 3 až 5 sekúnd vytekať espresso (Caffé Crema) v rovnomernom spenenom prúde. Akonáhle je prúd kávy na konci skôr vodový, odstráňte šálku, pretože práve teraz sú vo väčšej miere vyplachované horčiny.

Na dosiahnutie optimálneho výsledku pritom môžete na svojom plne automatickom kávovare vyskúšať rôzne nastavenia (keď vám nechutí, nemusí byť vždy na vine samotná káva). Všeobecne sa orientujte podľa údajov výrobcu a následne experimentujte s rôznym nastavením stupňa mletia, teploty, sily kávy a množstvo vody. Už čoskoro získate cit pre prípravu kávy podľa vašej chuti.

Mnoho odborníkov odporúča pretláčaciu kanvicu French Press ako najlepší, rýdzi spôsob prípravy kávy. Výsledkom ručnej práce je intenzívna aróma. Najskôr nahrubo zomeľte zrnkovú kávu Dallmayr . Potom nasypte do kanvice kávu – na každú šálku 1 kopcovú lyžicu zomletej kávy. Následne ju zalejte horúcou, no nie vriacou vodou. Potom ju dôkladne premiešajte lyžicou, aby sa mohla káva naplno rozvinúť. Po štyroch minútach pomaly a rovnomerne zatlačte páku s kovovým sitkom, integrovanú v kanvici, smerom nadol. Pritom sa oddelí kávová hmota od tekutiny. Kávu môžete potom priamo nalievať. 

 

Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.

Dodatočné parametre

Kategória: Jedlo a Nápoje
Záruka: 1 rok
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: