Dallmayr Gran Verde café créme zrnková káva - 220 g

Kód: 13485
3,99 € 3,33 € bez DPH 1,81 € / 100 g
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

stredne pražená 100% organická arabica z vysočiny v Peru

  • harmonická a plná, s príjemnou kyslosťou
  • káva jediného pôvodu z Peru s jemnou arómou, certifikovaná organickým a Fairtrade pečaťou
  • ideálne na prípravu kaviarenského krému
  • chrome-error://chromewebdata

nemecko-mapa dallmayr logo

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Dallmayr Gran Verde café créme zrnková káva - 220 g

Zážitok pre Vaše zmysly - pri mletí sa miestnosť naplní neodolateľnou vôňou čerstvo mletej kávy. Balenie sa ihneď po upražení kávy nepriedušne uzavrie, aby aróma zostalo zachované.

Vďaka šetrnému spôsobu prípravy sa z kávy rozpustia aromatické a iné obsiahnuté látky optimálnou cestou. Odborníci na výživu dokázali, že prekvapkávaná káva je najlepšie stráviteľná. Snáď všetky kávovary, ktoré sú dnes na trhu dostupné, sú vhodné na prípravu aromaticky výdatného šálky prekvapkávanej kávy.

Chuťový profil :

Typ 100 % arabika
Praženie coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2
Kyslosť coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2
Intenzita chuti coffee-bean coffee-bean coffee-bean coffee-bean 2 coffee-bean 2

 

Príprava

Dallmayr Prodomo je vhodné na klasický spôsob prípravy filtrovanej kávy, či už v kávovare, alebo pomocou ručného filtrovania. Ak sa pri káve Dallmayr Prodomo rozhodnete pre celé zrná, dbajte na dostatočne jemné pomletie.

Odporúčame na jednu šálku použiť 6 – 8 g mletej kávy s časom prípravy maximálne 8 minút. Sú dostupné praktické odmerky s objemom cca 7 g kávy, ktoré vám uľahčia jej dávkovanie.

Pri ručnom filtrovaní musí mať voda teplotu 92 až 95 °C, takže nesmie byť vriaca – inak vystúpia do popredia látky spôsobujúce horkú chuť. Najlepšie chutí čerstvá káva. Ak jej uvaríte viac, ako v skutočnosti spotrebujete, prelejte zvyšnú kávu do termo kanvice.

Mnoho odborníkov odporúča pretláčaciu kanvicu French Press ako najlepší, rýdzi spôsob prípravy kávy. Výsledkom ručnej práce je intenzívna aróma. Najskôr nahrubo zomeľte zrnkovú kávu Dallmayr Prodomo. Potom nasypte do kanvice kávu – na každú šálku 1 kopcovú lyžicu zomletej kávy. Následne ju zalejte horúcou, no nie vriacou vodou. Potom ju dôkladne premiešajte lyžicou, aby sa mohla káva naplno rozvinúť. Po štyroch minútach pomaly a rovnomerne zatlačte páku s kovovým sitkom, integrovanú v kanvici, smerom nadol. Pritom sa oddelí kávová hmota od tekutiny. Kávu môžete potom priamo nalievať.

Alois Dallmayr, alebo skrátene Dallmayr, je jednou z najväčších lahôdok v Európe. Má tradíciu siahajúcu viac ako 300 rokov dozadu a je jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy. Dnes pod touto strechou funguje množstvo rôznych spoločností.

Dodatočné parametre

Kategória: Jedlo a Nápoje
Záruka: 1 rok
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: